Колко струва общо почистване на клошарско жилище, апартамент, вила, къща – от какво зависи цената

В съвременния свят, който се ускорява всяка година е толкова трудно да се отдели време за пролетно почистване на апартамент или особено на къща. На помощ идват всякакви почистващи услуги и компании, които предлагат огромен набор от услуги: от общо почистване на дома до миене на прозорците, хамалски услуги по изнасяне на стари мебели, през почистване на клошарско жилище, че чак до гладене. Въпреки че много домакини все още смятат, че е много скъпо, конкуренцията на пазара направи професионалното почистване достъпно за всеки.

Колко струва общо почистване на апартамент, вила, къща – от какво зависи цената

Разходи по региони

Цените основно зависят от няколко фактора: квадратни метри: ценовата листа обикновено споменава вида на апартамента (3-, 2-стаен и т.н.) и максималния материал (самостоятелен апартамент с площ до 40 м); тип почистване: стандартно, общо или след ремонт/събитие, в т. ч. почистване на клошарско жилище; еднократно посещение на специалист или абонаментно обслужване на договор: първият вариант ще струва малко повече, тъй като е по-изгодно за компаниите да сключат споразумение за периодично предоставяне на услуги за почистване; специалните заявки обикновено са регламентирани, т.е. ценовата листа ги съдържа; регионът също е важен фактор.

Цена алтернатива

Понякога има значение предназначението на помещението, в което ще се извършва почистването, но за много услуги това не е основно нещо.

Наред с това, разликата в цената не е много голяма, а договорът с почистващата услуга дава гаранции, че нищо няма да бъде загубено в случай на повреда на имота (което е малко вероятно, тъй като там работят професионалисти) и ще бъдат взети мерки.

Важен аргумент за почистващите услуги е фактът, че почистването се извършва с помощта на професионални инструменти и оборудване, с които най-вероятно частният собственик няма да разполага.

Опитайте се да се мотивирате да почистите дома си

Ако не искате да харчите пари или да се доверите на непознати в дома си, не забравяйте да намерите добрата страна на почистването. Например, това може безопасно да се приравни със спорта, ако не забравяте за ритъма на дишане, движения и периодично променяте позата, редувайки наклони и почивки. Общото почистване е в състояние да изгори огромно количество калории, не по-лошо от ходенето на фитнес. И ако го правите редовно, може успешно да се поддържате в добра форма.

Домакинските задължения, които изгарят най-много калории, са:

Измиване на хоризонтални повърхности – от 70 до 120 kcal / час;

Измиване на вертикални повърхности – от 100 до 180 kcal / час;

Готвене – от 50 до 100 kcal / час;

Работа на камериерка – от 30 до 60 kcal / час (не се задушавайте в статично положение: завъртете тялото си, стойте, танцувайте на любимата си музика);

Пране на ръцете – от 100 до 140 kcal / час.

Също така, за любителите на почистването, на собствения си апартамент, къща, вила експертите на Evro.center, препоръчват книгата на Мари Кондо „Магическо почистване. Японският метод за възстановяване на реда у дома и в живота“.

В нея се описва любопитен поглед към обикновените неща и практически съвети как да се отървете от бъркотията отвътре и отвън.

В заключение:

Поддържането на чиста къща е много важно, но по-важното е да се радвате на живота и да му се наслаждавате. Ако обичате да създавате уют в къщата и да правите всичко по ваш вкус, включете любимата си музика, превърнете почистването в игра и фитнес.

Ако почистването ви пречи да общувате със семейството и приятелите си, поверете тези отговорности на професионалисти и отидете на разходка. Това го направете, без угризения на съвестта и това да съжалявате за разходите, особено след като цените и почистването са доста достъпни в днешно време. Повече за тях, вижте на този адрес: https://www.evro.center/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5.

Scroll to Top