Ремонтът на дома: 5 трика за увеличаване на стойността

Ремонтът на вашия дом, ако е направен правилно, може да увеличи стойността му с течение на времето, особено ако планирате да го продадете в даден момент. Не всички ремонти, обаче са благоприятни. Докато някои проекти за подобряване на дома могат да добавят значителна стойност към жилището, други всъщност могат да намалят продажната цена.

Ремонтът на дома: 5 трика за увеличаване на стойността

Може да започнете с планиране и изхвърляне на стари мебели София.

И така, какво трябва да направи собственикът на жилище, който иска да обнови дома си, за да увеличи стойността му?

  1. Ремонтът на дома и боядисването на стени

Ако стените ви имат драскотини и мръсна боя, остарял цвят или избледнели тапети, нов слой миеща се боя може да направи голямата разлика. За да увеличите максимално стойността на вашия апартамент за бъдеща продажба, изберете неутрална цветова схема, която освежава атмосферата на дома, прави пространството да изглежда по-голямо и по-светло, което ще се хареса на голямо разнообразие от потенциални купувачи.

  1. Надграждане до домакински уреди

Ако вашите уреди са стари и вече не стават, помислете дали да не ги замените с модерни. Това ще придаде на кухнята ви по-модерен вид и ще увеличи стойността на дома.

Помислете за замяна на по-стари уреди с нови енергийно ефективни модели. Изберете такива, които са по-добри за околната среда и използват по-малко енергия. Планирайте извозването на старите от тук: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F. Помнете, че много бъдещи купувачи често търсят начини да спестят пари, когато купуват нов дом.

  1. Обърнете внимание на прозорците

Често се казва, че прозорците са очите на къщата. Предвид това, те привличат вниманието, когато влезете в дом, по отношение на материалите за рамката на прозорците, имате няколко възможности. Те влияят върху възвръщаемостта на инвестицията ви.

Най-новите модерни дизайни на прозорци играят все по-важна роля в дизайна на дома както по отношение на външния вид, така и по отношение на енергийната ефективност. Този аспект увеличава стойността на дома, така че го вземете предвид, когато ремонтирате дома си.

  1. Изберете ударни осветителни тела

Осветлението е един от най-простите ремонти, който ще добави стойност към вашия дом. Това е един от най-лесните проекти „Направи си сам“, които може да направите за страхотни актуализации на осветителното тяло, при това, без допълнителни разходи.

Слабо осветените стаи и остарелите осветителни тела могат да нарушат цялостното усещане на вашия дом. Подмяната на стари тела с по-нови е рентабилен начин да придадете на дома си по-модерно усещане, като същевременно го осветявате правилно.

Изберете LED крушки и макар да си мислите, че температурата на „дневната светлина“ е най-добрият начин, изберете вместо това температура на „топло бяло“ или „ярко бяло“. Крушките на „дневна светлина“ често могат да направят една стая синя.

  1. Подобряване на енергийната ефективност

Ефективността на дома е важен фактор за купувачите на жилища, тъй като разходите за енергия могат да скочат до небето. Домашен инспектор ще забележи дали вашият дом няма солидна изолация или има проветриви врати и прозорци.

Може да започнете с малки актуализации, като например поставяне на допълнителна изолация на тавана или терасата на блока. Това в случай, ако живеете в блок на последния етаж. Запечатва пукнатини около врати, прозорци, ключове за осветление и електрически контакти, за да предотврати загубата на енергия.

Източник: Чистачи.соm

Scroll to Top