Как да се отървете от стари мебели и остатъци от ремонт – услуги за разчистване на апартамент

Всеки ремонт на стар апартамент е придружен от много отломки. В крайна сметка това е естествено, защото интериорният дизайн означава използването на много строителни материали, но преди всичко ви кара да се отървете от старите неща.

Подозираме, че знаете, че нямате право да изхвърляте такива материали в природата, най-малко там, където обикновено изхвърляте битовите си отпадъци. Така рискувате да получите глоба.

Точно затова се заехме да ви обясним, как правилно да се отървете от старите мебели и боклуци при разчистване на апартамент и обзавеждането му с нови неща:

Как да се отървете от стари мебели и остатъци от ремонт

  1. Преценете с екип майстори, дали цената на ремонта на апартамента включва и събиране на отломките в чували и изнасяне на чувалите навън.

Може би първоначално, когато търсите фирма за интериорен дизайн на апартамент, това изглежда като маловажен детайл, но след като ремонтът започне, може да се изненадате неприятно, че майсторите постоянно ви викат, за да разчистите работното място и да „махнете“ от материалите за изхвърляне.

Независимо, дали ще изберете градски сметосъбиращ камион или ще използвате частна фирма за Разчистване на апартамент и извозване на отпадъци, идеята е да прецените дали екипите ще се погрижат да изнесат чувалите за боклук и старите вещи за изхвърляне. Тях може да потърсите тук: https://www.izvozvane.com/pochistvane-apartament.

  1. Поискайте оферта и насрочете предварително извозването на мебели и отпадъци

Предвид факта, че има възможност моментът, в който започнете ремонта на апартамента, да е през отпускарския сезон и да не може да намерите служители, когато имате нужда от тях, защото градовете са много пренаселени, или защото в блока, в който живеете, няма места за паркиране. Най-добре е да поискате оферта, която ясно посочва деня и часа, когато отломките могат да бъдат премахнати и транспортирани.

  1. Дарете мебели в добро състояние или ги рециклирайте

Друго нещо, което трябва да направите, преди да започнете процеса на ремонт на апартамента е да потърсите хора, които биха имали нужда от вашите мебели, ако все още са в добро състояние. Ако не може да намерите човек, на когото да дарите вашите мебели или уреди, имайте предвид, че има фирми за изхвърляне на мебели, които се съобразяват със състоянието на старите мебели и ако все още могат да бъдат използвани или дарени, вие заплащате такса за изхвърляне на по-висока цена. Ако мебелите са напълно повредени и не могат да бъдат възстановени, те ще бъдат рециклирани съгласно инструкциите, свързани с материала, от който са произведени. Има обаче и фирми, които предлагат разчистване на апартамент, защото рециклират стари мебели. Така, че с просто търсене по ключови думи рециклирането на мебели, събиране на стари мебели, извозване на мебели, изхвърляне на мебели, може да намерите фирма, която ще дойде и ще ги изнесе безплатно. Така, че не забравяйте да проверите този детайл!

  1. Рециклирайте домакинските уреди

Ако в процеса на обновяване на апартамент се отървете от мебелите и свързаните с тях уреди, ще е добре да проучите въпроса за рециклиране и опазването на околната среда, както и за селективното събиране на електрически отпадъци. По принцип, ако ще сменяте уредите в новия си дом, което означава пералня, печка или хладилник и искате да се отървете от старите, можете да се обадите на IZVOZVANE.COM, за да уговорите безплатно идване до вашия дом.

Scroll to Top