5 прости съвета за почистване на двор

Искате вашият двор да бъде прекрасен оазис, когато времето стане горещо, така че ще трябва да положите малко работа през пролетта. Имайки предвид трите фази на почистване на двор, нека разгледаме една част от всички съвети на експертите.

5 прости съвета за почистване на двор, които ще улеснят живота ви тази пролет

Ето, как да направите двора си девствен точно навреме за лятото.

Съвет #1: Почистете двора от клони и боклук

Винаги е изненадващо да видите, колко отломки и боклук се натрупват под целия този сняг. Първата стъпка от списъка е да изхвърлите всичкия боклук от двора в кофата за боклук. Съберете всички пръчки и клони, които са паднали под целия този сняг и съберете всеки боклук, бъркотия от домашни любимци или други отпадъци, докато сте там. Това също е добър момент да оцените орнаментите и декора на моравата, за да определите дали искате да ги запазите или да ги изхвърлите.

Съвет #2: Съберете листата и отломките

Грабнете греблата и започнете да дърпате листата от градината, от пътеките и от стените на къщата или гаража. Може да откриете мъртви плевели и други отпадъци по двора, докато гребете. Издърпайте ги и опаковайте всички отпадъци в чували за смет, торби за шума или контейнери за целта. Така по-лесно ще може да ги занесете на сметището. За целта разгледайте този сайт: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Съвет # 3: Изчистете вътрешните дворове и пътеките с маркуч

Тези твърди пейзажи могат да станат доста неприятни, след дългата зима на сняг и лед. Когато всичко започне да се размразява, калната вода и отломките се изливат върху пътеките и вътрешните дворове, създавайки мръсен вид. Вземете машина за почистване под налягане и преминете през всички твърди повърхности. Искрящо чистите пътеки карат вашия двор да изглежда по-добре на мига.

Съвет #4: Подрязвайте дървета и храсти

Дърветата и храстите придават много естетика на двора ви, но лесно могат да се превърнат в проблем. Пролетта е идеалното време да подстрижете тези зверове, защото те все още са голи и лесно се работи с тях. Отрежете всички клони, които изглеждат мъртви, надвисват над пътеките или навлизат в пространството и слънчевата светлина на други растения.

Съвет # 5: Подрязвайте трайните насаждения

Ако имате трайни насаждения в градината си, пролетта е идеалното време да ги подрежете. Отрязването на мъртвите стъбла и листа и скъсяването на височината на стъблата всъщност е полезно за растението и ще му помогне да расте по-пълно през лятото, като същевременно поддържа здравето си. Вземете специалните ножици за подрязване и се захващайте с подрязване на тези любими растения в градината.

В заключение:

Топлото време е на хоризонта и вашият двор скоро ще се превърне в убежище за семейни забавления, отдих и почивка. Уверете се, че вашето външно пространство е готово за всички действия с този лесен контролен списък за пролетно почистване на двор.

Източник: dvorove.com

Scroll to Top