Как да обзаведем всекидневна според Фън Шуй

Разбира се, ние оборудваме къщата само за себе си, но що се отнася до хола, ние го подготвяме за гости. Това е лицето на къщата, така да се каже, нейната обществена част.

В края на краищата всички наши събирания и празненства се провеждат именно на това място. Ето, защо си струва да обърнете специално внимание на това как правилно да го оборудвате по такъв начин така, че в къщата ви да има само радост, късмет и просперитет. Ето някои правила за.

Как да обзаведем всекидневна според Фън Шуй

  1. Картини с положителна конотация

Разбира се, не можем без декориране на стените с картини, но когато избирате платна или фотокопия, изберете тези, които говорят за положително, носят положителна енергия и настроение. В крайна сметка, гледайки такива неща и настроението ви ще се подобри. Може да отпечатате семейни снимки, на които цялото семейство заедно и е много щастливо.

По този начин ще привличате енергията Ци, тоест радостта, в дома си и ще изплашите тъгата. Гостите, които ще дойдат при вас, ще бъдат заредени с положителното на вашия апартамент.

  1. Комфортно пространство

Когато проектирате декора на хола, помислете за достатъчното осветление на стаята. Тя  трябва да е лека, в приятни цветове (в края на краищата знаем как цветът влияе на настроението ), пространството трябва да е свободно. Избягвайте задръстванията с ненужни елементи на декора. Помнете: във вашата всекидневна трябва да може да дишате дълбоко. Не пълнете стаята с твърде много неща. За почистване и извозване на отпадъци, не се колебайте да наемете специалисти. Такива може да намерите на следния адрес: https://www.sofia.bg.services/pochistvane.

  1. Осветление

При монтирането на осветителни тела е важно да се има предвид, че полилеят е много красив и осветява достатъчно цялата стая, добре е да има въртящи се части (вентилатор). Такива привличат положителна енергия. Не забравяйте, че доброто осветление е един от начините за визуално увеличаване на помещението.

  1. Живи растения

Как да обзаведем всекидневна според Фън Шуй – Живи растения

Не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да държите сухи или изкуствени цветя или растения в къщата. Това е мъртва енергия, която привлича неуспехи, нещастия и други неприятности в къщата и отнема щастието. Ако живите растения символизират живота, то най-елементарното е, че те произвеждат така необходимия на човека кислород. С помощта на растения може да  направите дома си по-уютен.

  1. Избягвайте острите ъгли

Острите ръбове означават неприятности, проблеми, връзки и ние абсолютно не се нуждаем от това в нашия щастлив живот. Търсете мебели със заоблени ръбове. В противен случай украсете стаята с много саксии (кръгли), вази за цветя и други кръгли предмети. Не трябва да заемате място в средата на стаята, но ако имате маса там, поставете върху нея ваза с цветя, за предпочитане жълта, защото този цвят привлича благополучие в семейството.

  1. Количествата мебели трябва да са умерени

Тази точка е продължение на предишната. Не трябва да тормозите стаята с много мебели. Стените трябва да се виждат, не трябва да ги криете зад много столове, фотьойли, шкафове и скринове. Е, когато столове, дивани стоят с гръб към стените, това ще ви създаде усещане за сигурност.

  1. Камина

Как да обзаведем всекидневна по Фън Шуй

Камината се смята за символ на елемента огън. През цялото време хората се събират близо до нея за вечеря, разговарят и се отдават на споделен комфорт. Затова е желателно в хола да има камина – истинска или декоративна, трябва да има място за огън.

  1. Звънец

В тъмните ъгли на дома ни се натрупва негативна енергия, която предизвиква апатия и летаргия. Следователно, периодично е необходимо да я разсеете. Камбаните ще са полезни в тези зони. За целта ще помогнат и лампа – светлината и звукът на камбаните са двойно по-ефективни.

  1. Огледала

Огледалата могат да присъстват в интериора, но трябва да се уверите, че те не отразяват вратата и прозореца – това ще се отрази негативно на положителната енергия в къщата. На други места може и дори трябва да окачите огледала. Те ще добавят пространство към стаята.

  1. Аквариум

За да привлечете материално благополучие в къщата, трябва да си купите аквариум с рибки. Използвайте само живи водорасли. Това също играе голяма роля.

В заключение:

Е, това основните моменти, на които може да обърнете внимание. И дори и да не сте фен на практиката на Фън Шуй, така или иначе, тези съвети ще ви помогнат да превърнете хола си в уютно, удобно място, където вие и вашите приятели ще се наслаждавате истински.

Източник: sofia.bg.services

Scroll to Top