Жената и хубавите обувки

Всяка жена обича да се радва на красиви обувки, маратонки, боти, ботуши, сандали, балетки и т.н. . Тази зависимост се определя от нейната природа. Днес всяко малко момиченце се ражда с желанието да бъде красиво.

Едно момиче се сдобива с обувки не само, за да ходи с обувките си, но иска да бъде неописуемо. Всеки знае, колко е трудно да ходиш с обувки на висок ток, но никоя жена няма да се откаже от тях. Дори представителите на силния пол твърдят, че всяка дама на токчета за по-привлекателна и секси.

История на произхода

Обувките с високи токчета са измислени от мъжете, така че да им е по-удобно да държат краката си в стремето. Това било в периода, когато кавалерите яздели на коне. Мъжете, обаче не харесвали тези модели и жените поели инициативата да използват по свой начин. Нежният пол веднага разбрал, че токът прави дамата по-красива. Визуално удължава краката и отслабва фигурата. Дамите нарочно обували обувките с висок ток, за да привлекат вниманието на кавалера.

На какво се основава изборът на жената

В днешно време всяка жена мечтае за удобни и стилни модели, които преобразяват и правят възможно, тя да се чувства уверена. Обувките имат специална задача. Вземат се предвид дизайна, цвета, стила. Тази част от аксесоара помага да се повиши самочувствието на жените и да се придаде добро настроение.

Има едно негласно правило: уважаващ себе си човек никога не харчи пари за евтини обувки.

Ако човек уважава себе си, тогава и околните ще го уважават. Околните обръщат внимание на обувките, сандалите или ботушите на притежателя им.

Всяка жена се опитва да играе няколко роли в живота. Днес е любовница, после муза, после жена, кралица, бизнес дама и т.н..

Любовникът избира красиви обувки, такива, че да впечатлят. С други думи, за съблазняване. Обувките с отворени пръсти изглеждат секси.

Домакинята ще се чувства удобно в модели с ниски подметки.

Музата ще избере обувки с връзки, ботуши с козина или подметки на райета. Като цяло, необикновено, основното е, че тя може да се гордее с имиджа си.

Кралицата избира само стилни модели. Тя трябва да изглежда прекрасно, дори, когато носи спортни обувки.

Консерваторката ще се сдобие с обувки, които ще отговарят на нейния образ.

Бизнес дамата ще избере удобни обувки за себе си, за да може спокойно да прекара целия ден в офиса си и в тях.

Обувки и настроение

Красив под в една и съща рокля, но с различни обувки, всеки път се чувства различно. Това означава, че има психологически ефект, върху настроението на човек. Външният вид и състоянието имат значение. Не е възможно да носите стари обувки с модерна рокля. Ако тоалетът и обувките са комбинирани, то отражението в огледалото ще донесе усмивка и удоволствие. Това ще издаде самочувствие, а другите ще видят – елегантната и красива жена.

Как да изберем правилния модел

Когато избирате обувки, не забравяйте да следвате модата. Ако обувките с дълги чорапи не са на мода, тогава носенето им ще ви прави просто нелепи. На първо място, обувките трябва да са с високо качество. Трябва да помислите и за краката си, тяхното здраве и състояние. Неудобните обувки развалят походката на жената, да не говорим за факта, че може да нарушат кръвообращението в стъпалото, а това ще причини медицински проблеми.

Добрите, висококачествени модели, ако се грижат правилно, запазват външния си вид, форма и ще служат повече от един сезон. Същото не може да се каже за евтините продукти.

Стилове обувки:

– за спорт;

– класически;

– за почивен ден;

– за всеки ден;

– за различните сезонни.

Много жени използват спортни обувки:

Такива са маратонки, кецове, бутонки. Често трябва да прибягвате до класиката: обувките с един цвят са уникална опция. Подходящи са за вечерна рокля и дори костюм на делова жена.

Обувките с високи токчета, платформа, клиновидни токчета са най-подходящи за специални поводи. Когато купувате, има смисъл да обърнете внимание на качеството на произвежданите продукти. Стилни затворени обувки и ботуши, чехли, както и модели с ниски токчета ще са много полезни. Разходките на чист въздух, с удобни слипони или балетни са идеални. По-добре е да се отпуснете сред природата в мокасини и други от типа.

Съществуват много видове обувки. Някои дамски модели са подобни на мъжките, но се отличават със стил, облицовка и цветове. Дизайнерите се опитват да угодят на жените по целия свят. Те искат, техните творения да направят жените красиви, уверени, женствени и сексаплини. Те съветват: „Дръжте краката си на топло и удобно“.

Източник: https://maratonki.info

Scroll to Top