5 идеи да акцентирате, преди да изберете извозване на стари мебели

Мебелите изпълват интериора и създават уютът и комфортът в пространството на нашите домове. От последните, до голяма степен зависят и самите мебели. Разбира се, висококачествените мебели са едно от основните придобивания, които собствениците на дома си предполагат. Подобна инвестиция изисква значителни разходи и затова често сме доволни от това, което имаме.

По-специално, къщата често има стари бюфети или скринове, които, както се казва са изживели времето си. Разбира се, понякога такива мебели могат да са досадни, а понякога е скъпо да се купи нещо подобно по функционалност, но само модерно. Ето защо хората често не бързат да сменят тези интериорни елементи и са доволни от тях. Възможно е, обаче да превърнете тези мебели в нещо напълно ново. Става дума за начини, които правят старите мебели по-интересни.

Боядисване

Знаете ли как да направите една мебел нова и интересна? Достатъчно е да я нарисувате. Има огромен брой опции от създаване на различни разпечатки и шарки до пълна промяна на цвета. По един или друг начин оцветяването ви позволява да придадете новост и оригиналност.

Декупаж

За това практически не се изисква нищо. Декупажната техника е една от най-икономичните, но в същото време дава възможност за прехвърляне на красиви изображения върху повърхността на мебелите. В по-голямата си част се нуждаете само от:

Салфетки, хартия и лепило за декупаж;

мека четка;

акрилен лак.

Смяната на сатирите дръжки

Смяната на дръжките или другите мебели всъщност не е толкова трудна. Огромно място за вариации. Възможно е да инвестирате в нещо наистина ценно, дори да купите имитиращи златни предмети, а може да се спрете и на нещо за скромен бюджет. Наред с това обковът винаги може да бъде стилно подбран. Например, дръжките за мебели могат да бъдат увити в кожа или да са оборудвани с някакъв вид инкрустации. Фитингите трябва да бъдат избрани не само от гледна точка на естетиката, но, разбира се, трябва да се оцени и функционалната им страна.

Обновяване на старите столове

Много къщи имат стари столове, които вече не привличат с външния си вид. И така, в действителност въпросът е малък. Дали трябва да премахнем износените елементи, да поръчаме извозване на стари мебели или сами да се наемем да полираме повърхността и да проявим доза творчество. Можете да нарисувате столовете или да добавите обикновена тапицерия. Може да заложите на креативност и местата за сядане ще са напълно с нова декорация за вашия дом.

Модификации

Мебелите могат да бъдат модифицирани и модернизирани. Може да отнеме малко повече време и труд в сравнение с предишните варианти, но си заслужава. Изводът е да се направи нещо ново от съществуващото. Например, направете обикновена нощна шкафче от старото. Комбинирайте няколко стари странични маси, добавете рафтове с книги към стола. Въпросът, както винаги, остава само за вашето въображение.

И въпреки всички дадени по-горе съвети, ако нещо ви се струва трудно или чисто и просто нямате време да се занимавате, изберете chistachi.bg

Scroll to Top