Как да се отървем от дървеници

Много хора смятат, че никога няма да имат дървеници в дома. И когато разберат, че имат дървеници, първият въпрос, който им идва на ум, е как да се отърват от тях.

Много е трудно да унищожите дървеници

За това стандартните средства не са достатъчни, тъй като дървениците са много упорити насекоми. По отношение на оцеляването са наравно с хлебарки. Ето защо, преди да се опитате да унищожите дървениците, трябва да научите повече за опонента си.

Как да се отървем от дървеници?

Дървениците са нелетящи насекоми, които се хранят с кръвта на топлокръвни животни. В случай, че влязат в дома ви, ще станете техният източник на енергия.

Те се настаняват в матраци, дивани, меката мебел, дрехи, килими, тоест на почти всяко обитаемо място в спалнята или хола. Те не излизат на светло, така, че трябва да изключите осветлението, за да ги видите на леглото.

Бебетата им са с размер на маково семе, възрастните са с една четвърт по-големи.

Вече знаете за тях, значи сте готови да се борите с дървениците

Ако имате тези насекоми в къщата си, опитайте методите, изброени по-долу, а също така се обадете на специална служба – Превента ДДДД, която разполага с оборудване за борба с такива насекоми.

  1. Дървеници в леглото матрак

Първата стъпка в справянето с дървениците е прочистването на заразената стая. „Почистване“ в този случай означава да: „изхвърлете всички неща“. Поставете предмети в найлонови торбички за боклук, завържете ги здраво и веднага ги изнесете от къщата. Ако наблизо няма място за отпадъци, оставете торбите навън, докато буболечките умрат, и никога не ги оставяйте в дома или гаража си, тъй като те могат да се разпространят в нови зони.

  1. Инфекция с дървеници

Поставете спално бельо, покривки и дрехи в торби за пране. В тези торбички перете нещата при температура най-малко 50 градуса. Това е много важно, тъй като не може да третирате тези неща с пестициди.

  1. Възрастните дървеници

Предмети, които не могат да се перат, трябва да бъдат плътно покрити с найлоново фолио и оставени навън на много топло и слънчево място за поне 24 часа. Въпросът е да се постигне температура около 50 градуса вътре, също като в „оранжерия“, при тази температура буболечките умират. Ако в момента е зима, студът може да има същия ефект. Ако искате да замразите дървеници, трябва да оставите мебелите навън за няколко дни, за да убиете цялото поколение.

  1. Почистване с прахосмукачка

Използвайте прахосмукачка, за да почистите всички пукнатини и пролуки в мебелите и леглото си. Това, обаче няма да помогне да се отървете от насекомите, но можете да намалите популацията им. Може да потърсите професионалисти със специални услуги, които предлагат пръскане на дървеници и така може бързо да изчистите района от тези насекоми.

Когато използвате прахосмукачка, не забравяйте да почистите старателно торбичката за прах. След като приключите с почистването и събирането на насекоми в торбичка за прах, незабавно изолирайте торбата и я изнесете от къщата. Това ще предотврати разпространението на дървеници в останалата част от дома ви.

Още интересни статии, полезни съвети или съдействие в борба с вредителите, търсете на адрес: https://www.preventa.bg.

Scroll to Top