Самоконтрол над хлебарки: стратегия и военни трикове

Прииждането хлебарки у дома е често срещано явление. Насекомите могат да се преместят при вас от съседи или да „идват“ с пазарската чанта от магазина. За да се отървете от тези червеноглави вредители, обаче няма да е лесна задача.

Ако сте развъдили хлебарки очевидно невидимо, по-лесно е да се обадите на специалисти, които знаят как да се справят с проблема. Тях ще откриете на този адрес: preventa.bg.

В случая, когато хлебарките все още не са паднали от тавана, но все още живеят спокойно в малка колония, може да опитате сами да се биете с тях.

Може ли сами да се справите с хлебарките

Стотици години хората не са успели окончателно да победят хлебарките нашественици. И всичко това, защото са невероятно упорити и адаптивни създания. Те се адаптират към почти всякакви условия, от глад могат да преминат от трохите хляб към книги и вестници или дори да живеят известно време без храна.

Съвременните домове за хлебарки са като „рай на земята“

В жилището на човека винаги е топло, винаги има храна и вода, много уютни дупки за живот и развъждане на потомство. Насекомите успяват да развият имунитет към отровите, с които ги тровим. Ето защо да унищожите хлебарки в апартамента няма да е трудно. Няма да отнеме и много усилия да вземете някои превантивни мерки. Такива са:

Поддържайте перфектна чистота по всяко време;

Унищожете хлебарките по един от най-ефективните начини – с фирма в борба с вредителите;

Предотвратете нова инвазия;

Хлебарките не живеят в чиста къща

Неслучайно присъствието на хлебарки в дадена стая е свързано с антисанитарни условия. Мръсотията и вредните насекоми винаги вървят ръка за ръка. В случай на хлебарки, мръсотията не е непременно каша и боклук в цялата кухня. Няколко трохи, мазнини на печката, немити съдове и капеща вода са достатъчни, за да ги привлекат и да се настанят за удобно съществуване.

С удоволствие те ще ядат от купичка за котки и ще се разходят из продуктите, оставени на масата. За да се борят успешно с паразитите, те трябва да бъдат лишени от всички тези „привилегии“. Започнете с общо почистване и мини-обновяване: Необходимо е да затворите пукнатини, да проверите тръбите и вентилацията, през които насекомите мигрират между апартаментите, да поправите кранове, да замените стари первази, пропусклив линолеум, обелени тапети и т.н. Измийте старателно мебели, стени, подове, отървете се от мазнини в кухнята. Направете си навик да не оставяте храна и вода на масата, мръсни съдове в мивката и трохи на пода. Поддържайте чистотата, която сте постигнали по време на пролетното почистване по всяко време. Разбира се, хлебарките няма да отидат никъде, само защото кухнята е чиста. Но фактът, че има явно по-малко храна и напитки, определено няма да им хареса.

Scroll to Top