Как да се грижим за повърхности от дърво и пластмаса

Как да се грижим за повърхности на мебели от дърво и пластмаса? В модерните апартаменти се използват активно панели и покрития от пластмаса. Прилага се и боядисване с масло и емайл.

Почистването на апартаментите не изисква много усилия и време, ако го правят професионалисти. Тях може да откриете и тук: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/извозване-изхвърляне-смолян.

За самия процес на пластмасови повърхности, включително стени, боядисани или емайлирани с бои, прозоречни рамки и первази е желателно да се използват специални инструменти. Те съдържат в състава си повърхностноактивни вещества и други компоненти, но често нямат абразивни средства.

За да почистите тези продукти, направете разтвор от 2 супени лъжици вещество на един литър студена вода, след това изплакнете мръсотията с чиста вода, след което я изсушете. Имайте предвид, че повечето съвременни лекарства се характеризират с дезинфектант и притежават дезодориращ ефект.

За да почистите повърхностите от пластмаса, може да използвате който и да е препарат, като го смесвате с малко количество топла вода. При тази ситуация трябва да се избягва използването на топла вода, тъй като боядисаната повърхност може да загуби блясъка си. Препоръчително е да се изключат сапун и сода от детергентите.

Вратите от естествено дърво най-добре се избърсват с влажна кърпа, без да се налага използване на миещи препарати. Защитете небоядисани дървени продукти и малки метални предмети, като използвате специален лак в аерозолен контейнер.

Преди да нанесете лак, е необходимо да почистите повърхността от праха, обезмаслете с ацетон. Тези части от повърхността не се нуждаят от обработка и трябва да бъдат изолирани. Нанесете лак равномерно на тънък слой с периодично сушене за един час. Накрая повърхността изсъхва.

Вратите, които са изработени от скъпи видове от естествено дърво, обикновено се избърсват с кърпа, напоена с разтвор на терпентин. Всеки знае, че ключовете на пианото и пианото са от слонова кост или пластмаса. С течение на времето, слонова кост губи естествения си цвят, придобивайки жълтеникав оттенък. Към тях отново трябва да се подхожда с внимание.

Ако някои предмети и мебели са непоправимо увредени, помислете за тяхното изхвърляне. Това може да стане лесно с чистачи.com.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top