Как да купите апартамент евтино

При покупката на имот се наблюдават често едни и същи детайли, които примамват купувачите.

Повечето реклами имат текстова информация „договаряне“. Това е сигнал, че самите собственици разбират, че цената за квадратни метри е голяма. В този случай, преговорите са просто необходими.

Как да използвате това и колко можете да промените цената зависи от вашите умения и постоянство. Потърсихме съветите на агенции за недвижими имоти.

По-малък район – по-евтин апартамент. Златно правило, което поддържа желания бюджет.

За да закупите евтин апартамент, имайте предвид, че апартаментите, без асансьор са на по-високи от 4-ия етаж.

Такива апартаменти се продават по-трудно, поради това са по-евтини.

Апартаменти в панелни къщи също са по-евтини.

Между другото, проектът на къщата също има стойност в ценообразуването.

Всеки голям град има свои собствени елитни квартали с луксозни имоти и икономични квартали.

В по-евтините райони има по-евтини оферти.

Не поставяйте много строги ограничения на изискванията, ако искате да купите апартамент евтино.

Не поставяйте стриктни ограничения на изискванията, ако имате малка заделена сума. Чрез пресяването на много изисквания, рискувате да се дърпате за много дълго време.

Купуването на апартамент, трябва да ви научи и да избягвате измама. Една популярна схема за измами е да привлече част от парите:

Като собственик е необходимо предварително да се почистите и подготвите документите за изготвяне на оценка, за да се отрекат всички предишни потенциални купувачи, които са видели имота или за заличаване на всички мнения за следващите дни.

Ако откриете точно апартамента, който ще стане вашето бъдещо имущество, за да потвърдите сериозността на намеренията, достатъчно е да имате заделена сума за депозит. В някои случаи се прави авансово плащане и сумите изглеждат по-съществени, обикновено варират около 5% от цената на апартамента. До сключването на сделката страните трябва да се договорят за всички точки от бъдещото споразумение за продажба и покупка. Теоретично, самият договор за депозит може да бъде закрит през деня чрез подписване на договор за продажба. Освен това най-важното е подаването на пакет от документи за регистриране на прехвърлянето на собствеността.

Пристигайки на място за оглед на апартамента, обикновено трябва да започнете диалог със собственика. Не забравяйте, че ще купите апартамент. Тогава от полза ще ви е способността да водите преговори и да защитава себе си, да се правят компромиси или да вземете принципна позиция. Преговорите най-добре могат да станат с агенция за недвижими имоти.

Ако апартаментът се продава по-евтино от пазарната цена и ви подхожда, то не отлагайте решението, след като сте изразили съмнения и сте обещали да мислите и да се обадите, рискувате апартаментът да бъде вече продаден.

Така наречените „агенции за недвижими имоти“ ще предложат най-доброто, което да отговаря точно на вашите изисквания, стандарти и възможности.

 

Scroll to Top