Как да съживите гардероба си

Представете си ситуация, в която вашият гардероб е пълен с дрехи, но изглежда, че нямате какво да облечете. Искате да изглеждате добре, но всеки път има недоволство и изглежда, че някои неща не са достатъчни. Как да бъдете в крак с модата? Веднага отидете в магазина за нови дрехи и аксесоари.

Първо, ще трябва да спрете внимателно да преглеждате всичките неща. От там премахнете онези дрехи, които не са подходящи или са остарели, като цяло, които няма да ви трябват. След това разпределете дрехите, които са останали в гардероба и преценете кое и с какво може да обличате.

На първо място, сортирайте дрехите по тип облекло и ги сложете така, че всички дрехи да са строго категоризирани. В случай, че броят на елементите е голям, тогава има смисъл да се подреждат нещата по сезон, включително и по цветове. Това е най-ефективният начин за почистване и извършване на по-подробна инвентаризация на всички дрехи и да разберете кои дрехи носите все повече и по-малко. Може категоризацията да бъде насочена и към това дали са вечерни тоалети, вечерни рокли от трико или ежедневни дрехи. В противен случай, възможността за комбиниране намалява драстично.

Експериментирайте с неща в различни комбинации и пред огледалото. Първо, опитайте основното нещо, например блуза с ярък аксесоар и опитайте с различни неща: джинси, панталони, шорти и т.н. Тези от тях, които с нищо не подхождат заделяйте настрани.

В единия случай може да купите за тях подходящи партньори или да изхвърлите от гардероба завинаги. Вие решавате.

Не забравяйте, да не правите ненужни покупки и да се концентрирате върху необходимите неща. Всички закупени артикули трябва да бъдат съчетани с поне две неща от съществуващия гардероб.

 

 

Scroll to Top