Пролетно или зимно почистване – ходът е един и същ!

Всяка пролет ние се стремим да подреждаме не само себе си, но и нашия собствен дом. Особено в навечерието на голяма почивка. Подобно на Великденските празници, така и по Коледа може да организирате голямо почистване.

Понякога се оказва толкова трудно да разпределим целия уикенд за подобен род дейности, че много от нас опират до услугите на фирми: http://www.izvozva.bg.

Ето защо, ние предлагаме да опитате, чрез план за почистване за 14 дни, разделяйки зоните в апартамента и средно на по 2-3 часа на ден. Това ще ви даде възможност да почиствате през делничните дни вечер, без да изразходвате много енергия, както при почистване в целия апартамент веднага. Освен това, благодарение на разделянето на дни и зони, можете да оценявате по-обективно „предната част на работата“ и да не се бъркате в мисли и дела, както когато работите върху целия апартамент наведнъж.

Първото нещо, което трябва да помислите е арсенал от средства за работа.

Ревизия на дрехи

Първият ден на почистване обърнете внимание на всеки един шкаф или гардероб.

Принципът на избор на неща е прост – всичко, което не е носено повече от една година – от къщата трябва да бъде изхвърлено. Вие решавате какво да прави с тези неща – да се дадат на приятел или роднина, да се хвърлят на кофите за боклук или друго;

Общо почистване

Първото нещо, което си струва да започнете е събирате на прах и паяжини от тавана. Когато сте направили това може да планирате почистване на тавани и мазета с изхвърляне на всичко старо.

Много често мазетата ни съдържат неща от всякакво естество – от буркани с туршии и стари гуми на автомобила, до стари ракли и стара мека мебел. Всичко това трябва да бъде изхвърлено на боклука.

Дори да се налага да извозвате стара габаритна мебел като гардероби, легла, кухненски шкафове, не се притеснявайте. С помощта на фирма, всяка голяма и обемна за носене мебели ще бъде демонтирана на място, изнесени по стълбище или с асансьор, натоварени в камион и извозвана до сметище.

 

Scroll to Top