Как да почистим огледалото

Без съмнение огледалото е основен елемент на всеки вътрешен интериор. Често почистването на малко огледало не създава трудности, но ако в къщата ви се появи огромен килер с огледални врати или стени, тогава ситуацията се променя радикално. Как да почистите огледалото, за да не останат на него петна нека сега опишем в тази статия.

Какви са причините за появата на ивици по огледалото?

Първо, петна и ивици могат да се появят поради факта, че повърхността на огледалото е слабо почистена и остават прах и мръсотия.

На второ място, използването на лошо качество почистващ агент и сапунени петна.

Трета причина може да е лошото качество на водата, която може да съдържа различни примеси и ивици.

Правилно почистване на огледалата:

Като първа стъпка премахваме мръсотията.

Необходимо е да се отстранят частиците от прах и мръсотия от огледалото, но не е достатъчно само да се пръска почистващото средство за стъкло по повърхността му. Трябва да почисти повърхността на огледалото с гъба, предварително накисната в сапунена вода. Всеки обикновен препарат или шампоан е подходящ за почистване на огледала. Имайте предвид, че не трябва да използвате абразиви, защото те могат да надраскат огледалната повърхност. След като огледалото е обработено със сапунена вода, вземете чиста кърпа, намокрена с вода, и измийте повърхността. Тази процедура трябва да се повтори няколко пъти, така че да не виждате никакви ивици.

Още съвети как да почистите правилно огледалото, като използвате прости материали под ръка:

  1. Изсипете супена лъжица амоняк в чаша чиста вода и бавно добавете към тази течност прах от зъб. Трябва да направите пастообразна маса от тези съставки и да я използвате за измиване на огледалото. След това почистете огледалото с чиста измачкана хартия. Такива средства могат да се използват и за качествено измиване на прозорците.
  2. Много ефективен инструмент, който лесно може да се справи с петна е сок от лук. Това изисква нарязване на лука на половинки и триене на повърхността на огледалото с една от луковиците. След това разтрийте повърхността с мека кърпа.
  3. Можете да разтривате, напоена с вода, с креда и да избършете повърхността на огледалото. След като изсъхне кредата, изтрийте чиста суха кърпа.
  4. Тези прости съвети ще ви помогнат да почистите огледалата без ивици и петна. Тези удобни инструменти също могат да ви помогнат да почистите фронтовете и прозорците.

Разберете и за извозване на стари мебели и дезинфекция.

 

 

 

Scroll to Top