Не просто „Почистете“, напарвате де-изхвърляне по своему

Не е достатъчно само да организирате нещата. Понякога това помага само временно и е решение, но в много случаи ще се нуждаете и от чужда помощ.

По дефиниция, организиране на вещи е действие, което трябва да се повтаря отново и отново и отново.

Ето, защо от полза могат да са ви следните връзки:

DEPO.BG – за извозване на мебели до депо;

EVRO5.COM – за почистване на дворове и терени;

EVROSONDA.COM – водоснабдителни сондажи за вода.

„Притежаването на нещо е далеч по-полезно от организирането.“

Ние сме култура, която подлежи на удавяне в собствените ни владения. Ние приемаме повече и повече (ваканции, рождени дни, продажби, нужди), но рядко намираме възможност да изхвърлим ненужното, да се лишим от него. В резултат на това домовете ни изпълват с все повече и повече неща. И тъй като вярваме, че най-доброто решение е да се намерят организационни инструменти за управление на всичко това, търсим по-големи контейнери или по-ефективни организационни съвети и трикове. Но просто организирането на нещата няма да стане без да се махат. Изхвърлянето им не е само временно решение. По дефиниция, организиране на вещи е действие, което трябва да се повтаря отново и отново, и отново.

В същността си, организирането често е просто пренареждане. И въпреки че можем да намерим решения за съхранение, ние сме принудени да се бързо да намерим такива нови най-рано утре. Освен това, организирането на нашите неща (без да се махаме) има някои други сериозни недостатъци, които са рядко осмисляни:

Тя не дават възможност някой друг да се възползва от тях. Имуществото ни често отива по рафтове на мазета, тавани и гаражи … дори когато някои от нашите най-близки приятели отчаяно се нуждаят от тях.

Забравяме, че понякога можем да решим някои дългови проблеми. В действителност, много пъти, актът на пренареждане на нашите неща дори ни струва повече, тъй като купуваме контейнери, възли за съхранение, или по-големи жилища, за да подслоним всичко старо. Това е напълно излишно.

Желанието ни за повече. Самият акт за организиране на нещата в кутии, пластмасови кошчета или допълнителни помещения, често ни подтиква да купуваме повече неща. Наклонът на културата задвижва идеята да намери щастие в новите материални неща. Обаче преди това трябва да помислим за старите. Добър съвет е на всяка нова придобивка за дома, да заменяте с една стара, която да изхвърляте.

Scroll to Top