Каква слънцезащитата мога да използвам, според типа кожа

В избора на слънцезащитен крем е най-добре да помислите за многото фактори, които имат значение. Такива са доколко е чувствителна кожа ви, как се подава на козметика, дали е суха или мазна, каква е нейната медицинска история.

Ако имате светла кожа, която изгаря лесно можете да изберете широкоспектърен слънцезащитен atache крем с висок SPF, например 50+.

Ако имате кожа, която лесно се сдобива с тен бихте могли да избирате от широк спектър слънцезащитни продукти с междинна SPF например 8-15 +.7

Чувствителна кожа

Ако имате чувствителна кожа, която има проблеми с толерирането на слънцезащитни продукти или козметични продукти, потърсете хипоалергенни с ниски слънцезащитни продукти. Може да искате да опитате различни слънцезащитни проби, преди да решите какво ще използвате редовно. Ако имате обриви или алергия, трябва да сте насяно от какво е провокирана такава. Може някоя от съставка в слънцезащитни продукти да причинява проблема. Говорете с Вашия дерматолог за това, ако е необходимо.

Суха / мазна кожа

Ако кожата ви е суха ще се възползва от слънцезащитен продукт с овлажняващ базов слънцезащитен крем или мехлем.

Ако имате мазна кожа или такава, която лесно развива акне, изберете слънцезащитен продукт в по-лека база, например базата на лосион, спрей или гелове. По-леките слънцезащитни продукти също са по-добри за кожата. Специалните слънцезащитните са подходящи за носа, устните и зоната около очите.

Дейност

Ако имате намерение да сте активни на открито или има вероятност да се намокрите или изпотите, изберете слънцезащитен продукт, който е с етикет „водоустойчив“. Тези продукти също трябва да показват количеството време, което може да очаквате да получите на обявеното ниво SPF на защита при плуване или изпотяване, например SPF 15 и водоустойчив в рамките на 40 мин.

Scroll to Top