Как да диагностицирате повреда по климатик

Климатиците, за разлика от печки и други отоплителни тела имат сложен механизъм на работа, а такъв определя и много функционалността и предназначението им.

Климатиците имат определен размери и мощност, които задължително трябва да отговарят на определено „натоварване“ в помещенията. Климатици дд трейд имат известно количество хладилен агент, за чиято годишна поддръжка трябва да се грижи всеки потребител.

Климатиците са предназначени да имат определено количество въздушния поток, което преминава в намотките им. Когато нещо в системата на климатика се промени, това неминуемо се отразява на икономичността и ефективността при работа.

Научете повече тук: http://freymar.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://cosminaro.eu

Това: http://frantsde.eu може да ви е от полза

Когато климатика не успява да постигне зададената му температура, когато в помещението има много хора или някаква друга извънредна причина се е появила, то значи мощността не е съобразена с помещението. Това може да се установи и с прекомерно затопляне, често охлаждане, неспирен режим на работа или странни шумове.

Ако зарядът на хладилен агент има течове, това намалява капацитета на системата. Тогава системата се охлажда по-малко и не може да се справи сама с баланса.

При високи външни температури е възможно въздушния поток в целия кондензатор да намалява и капацитета на системата да се понижи.

При сух климат съществуват сходни проблеми, а това често се наблюдава и когато изпарител с бобината е покрит.

За по-висока въздушна струя трябва да се ползва по-нисък въздушен поток. При условия на влажен климат, ситуацията става малко по-деликатна.

Когато на лице са по-високи дебити, ще има по-малко изсушаване, което води до висока вътрешна влажност. В случай, че въздушния поток стане нисък, изпарителят може да замръзне. Това може да повреди компресора.

При всякакви съмнения или изникнали извънредни аварии по време на работа е важно да се потърси специалист веднага. Такъв ще съдейства за отстраняване на проблема и ще може да разчитате на професионална поддръжка от техник.

Scroll to Top