Таванска стаята стая – студентска квартира

В големия град цените на жилищата са доста високи. Без значение дали става дума за наемане или закупуване, те често са недостъпни за хора с доходи под средните. За това и често се налага преустройването на някой помещения.

Какво ще кажете да превърнете таванската си стая в студентска квартира, която да дадете под наем? Срещу минимална инвестиция ще си подсигурите постоянен доход.

Какво трябва да направите?

Първо се отървете от всички ненужни боклуци, които сте трупали с годините. Най-лесният вариант е да потърсите фирма, занимаваща се с извозване на отпадъци, която да свърши неприятната работа вместо вас. Изхвърлете старите етажерки, ненужни мебели и счупени електроуреди. Шпакловайте стените и ги боядисайте в топли цветове. Кокетни пердета ще внесат допълнителен уют и ще накарат обитателите на стаята да забравят, че се намират в таванско помещение. Някоя цветна картина на стената или стилен лампион са добри идеи.

Поръчайте малки и функционални мебели, които да се поберат в тясната стая, но и да са достатъчни на бъдещия обитател за спокойното му ежедневие. Диван, превръщащ се в спалня, подвижна масичка, малки рафтове и етажерки за книгите, това е най-необходимото. Възползвайте се от хамалски услуги и си спестете мъкненето на тези мебели до последния етаж. Поставете бюрото под прозореца, дивана срещу вратата. Осигурете малка покривка в тон с пердетата и не забравяйте ваза със свежи цветя, като комплимент за бъдещия ви наемател.

Да намерите наемател в големия град няма да е трудно. Все повече млади хора отиват към столицата, за да продължат обучението си или избягат от безработицата в родните им места. Те разполагат с ограничен бюджет и ще търсят малки и достъпни квартири. А вашата обновена таванска стая би била идеална за тях.

Бъдете гостоприемни, но и ясни. Преди да сключите договор за наем, заявете вашите изисквания и очаквания и не позволявайте на наемателя да злоупотреби с вас. Той трябва да се грижи за таванската ви стая подобаващо, предвид средствата и усилията, които вие сте вложили.

И все пак, ако нямате късмет да попаднете на съвестен човек, винаги може да прекратите договора. Просто извикайте фирма за почистване и пуснете нова обява за квартирата.

Scroll to Top