Как да направим засаждане на цветя за разсад

Много жени не могат да си представят живота без цветя. Буйни растения на балкони или в очарователен двор с цветни лехи миришат неповторимо – всичко това може да повлияе на настроението на живот, подобрява настроението и вдъхновява хармония и мир в душите.

Така че, нека да видим, кога да засадим цветя в разсад за ускоряване на цъфтежа? ХАМАЛ.BG може да е в полза на всеки градинар и домакин.

Известно е, че слънчевите сортове като Еустома, Кобе или грамофонче, в нормални семена служат за посев в двора. Те се превръщат в красиви цветя до края на сезона. Очевидно е, че по времето на засаждане на семената за разсад трябва да се изберат най-успешните цветя за леха възможно най-скоро.

Изберете семена

За да дадат цвят растенията е необходим определен подход при избора на семена. Преди да дадете една торба пари за семена, имайте предвид датата на крайния срок за изпълнение. От значение е да се даде предимство на по-пресните семена.

Също така е необходимо да се проучат условията на живот на избрани цветове. Някои видове растения са по-капризни от други.

Понякога домакинята не може да се обърне внимание на своята собствена цветна градина, а тогава растението страда от недостиг на напояване. В този случай, е необходимо да се спре изборът на цветове, които са устойчиви на суша. Такива могат да са невен, флокс, латинка или салвия.

Очарователната Петуния има приятен аромат.

Цветя са засадени по лунния календар

Ако забележите, че цветовете на алеята цъфтят до първия сняг, можете да промените графика на повечето едногодишни. Засаждането на разсад се извършва в следния ред:

В края на февруари, разсад се прави за семената на петунии, теменужки и градински чай.

От началото на март до края на април се препоръчва засаждане на върбинка, шибой, Астер, делфиниум, флокс и карамфил.

За да имат време да цъфтят през лятото може да засадите циния, амарант и невен. В началото на април е най-подходящия период. Научете кай може да помогне за организирано почистване на дворове.

За поливане на семената е по-добре да вземете вода със стайна температура, която да защитава в продължение на няколко дни. Все пак, има градинари, които предпочитат да се полива разсад с охладена преварена вода.

Scroll to Top