Как да си изберете калъф за смартфон

Съвременният днес изобилства от мобилни телефони и аксесоари за тях. Във все по-голямо разнообразие се появяват всеки ден най-различни материали, цветове и дизайни. За да избере сред тях, потребителят най-стилен и удобен калъф, може да се окаже, че е изправен пред голямо предизвикателство.

За да облекчим така и така нелеката му задача, избрахме да се спрем на калъфи за телефони алкател.

В прилив на загриженост към новия или любим смартфон можем да избираме от твърде обемни, прекалено префърцунени или друг тип неподходящ калъф. Може би и това е една от причините, които ни кара да визираме на беглата представа за опции, поради които най-вече се купува един кейс.

Защита на калъфи за мобилни телефони – почти няма значение дали телефонът ви е скъп или бюджетен модел, то всеки би искал да предпази устройството си. Повреда по корпуса или драскотини по екрана ще защитят от наранявания.

Качеството на кейсове е от голямо значение

Калъфът за телефон е сред най-важните аксесоари. Според това колко стилен и модерен е може дори да покаже за своя собственик. Разбира се, водещата функция на кейсовете е самата защита, която дават на телефона. В случай, че имате чисто нов мобилен телефон, не пренебрегвайте момента да му изберете подобаващ калъф

Качествените калъфи са изработени от естествена кожа. Имат безупречни шевове и у тях липсват стърчащи конци. Вътрешната повърхност е гладка, с хастар от мек плат и защита от надраскване.

Как да изберем калъфи за телефони

Изборът на калъф за мобилния телефон трябва да се съобрази няколко основни правила. Такъв трябва да изпълни не само защитната функция, но и да не пречи при използване на телефона. Калъфите трябва да са изработени според конкретния модел. Ако тефлонът е малък, а калъфът голям, той неминуемо ще се движи нагоре и надолу, напред и назад. Това ще доведе до потриване и по-бързо износване на дисплей и гръб.

Многообразие на пазара за аксесоари за телефони

Калъфите за мобилни телефони се различават по дизайн, структура и форма. Важно е преди закупуването на този аксесоар да се определят кои свойства са най-важни. Ако калъфът е от плътна материя или с форма на кутия, портмоне, то той ще брани от студ, прах и остри предмети. Ако кейсът се избира по цвят дизайн, форми и пр., значи държите повече на неговата атрактивност и модна насока, вместо на протекторната функция.

Имайте предвид още, че ако телефонът падне на пода, то платнен калъф не може да го предпази от опасност.

Scroll to Top