Как да се избегнат грешки при монтаж на ламинати

Ремонтът на ламиниран дървен под може да е свързан с доста неприятности. В действителност, веднъж повреден може да се наложи да бъде заменен. Ето защо трябва да се избегнат тези монтажни грешки.

Общата грешки при паркет egger от parketenstil:

Грешка # 1: Не сте проверили нивата на влага в дадена стая.

Ламинираният паркет е често водоустойчив, но когато е монтиран правилно. Въпреки това, ако говорим за подобрения в дома като например мазета или влажни веранди, допълнителната влага може да увреди дървото с течение на времето. Мазетата, например, често имат прекомерна влага и течове. Научете за конденза при дограма.

Грешка # 2: Поставяне на ламинат в продължение на друг инсталиран под, който не е ниво.

Ако имате неравности или повдигнати участъци на пода, може да се наложи настилката да бъде заменена. Погледнете за това как ламинирания паркет приобщава пространствата.

Грешка # 3: Не правилно запечатване.

Запечатването е от жизненоважно значение, когато става въпрос за подове, които се поставят в помещения с много влага. Ако дъските не са запечатани правилно, влагата ще направи своя път в дървото и ще доведе до трайно увреждане и мухъл.

Грешка # 4: Използване на дефектни дъски.

Всеки отделни дървени дъски трябва да се разгледат и останалите фактори. Например, много специалисти не успяват да видят мехури или подутини . Дори ако въпросът е на пръв поглед незначителни, дефектите по дъските могат да станат много по-голям проблем, с течение на времето.

Грешка # 5: Поставяне на ламиниран дървото, преди да е съобразен с интериора на околната среда.

Преди да се монтира ламинат, трябва да се използва атмосферата на дома си. Някои къщи имат повече влага или влажност в сравнение с други. Ламинираният паркет е изключително уязвими към факторите на околната среда. За да поддържате паркета за дълго, той трябва да престои в продължение на няколко дни, преди да бъде инсталиран. Така ще се климатизира и риска да се появяват дефекти след монтажа му е много по-малък.

Погледнете още 4 начина да освежите с ламинат помещенията.

Scroll to Top