Защо японските мебели стават така модерни

Почитателите на монтирани мебели ще трябва да се откажат от идеята за интериора, ако скат да съчетаят с японския стил. Ето защо трябва да се мислим много внимателно и всяка част и подобрение да съответства на вашия дом. Работната зона в тази част на апартамента трябва да бъде поставена по протежение на стената. Ако и вие искате да стартирате вашия проект по изграждане на дома, започнете с изхвърляне на мебели.

Японската философия представя нова тенденция да се изчисти местоположението на обекти. В същото време, за да се постигне хармония, всички елементи трябва да бъдат поставени в геометрични правила, съобразно японския интериор. Японските мебели са сред материалите, които традиционно се използват в дизайна на кухня и отдават предпочитание на дървото.

Те купуват мебели от дърво или украсяват стените с такива елементи. Изборът на завеси за този ъгъл на къщата, предпочита пердета, които да достигат до перваза на прозореца.  Декорирайте стаята с порцеланови фигурки, керамични предмети, щампи, различни цветни аранжировки, защото това прави така, че тя да изглежда същата като къща на източните хора. За да се даде жизненост на работното място, поставете на перваза на прозореца бонсай. С тези аксесоари обаче не трябва да се прекалява, защото японците имат своята краткост.  В хола или кухнята, декорирайте в японски стил, съобразно това, което целите да постигнете – интимен или хармоничен ъгъл на къщата. Не е чудно, че може да имате някои въпроси, така че не се колебайте да актуализирате и да се допитате до специалисти по почистване на апартаменти.

Японският стил трапезария, като правило, се поставят вниманието на една квадратна маса с широки или червени предмети. Местата са обикновено правоъгълни, под цвета на пода в кухнята.

Можете също така да си купите маса-трансформатор, проектирана в минималистичен стил, защото тя се вписва добре в интериора на японската кухня. Плота на масата може да бъде изработена от масивно дърво или MDF, предпочитан цвят за интериора в самурайски стил – червено, теракота, кафяво. Този цвят може да се направи за завеси кухня в японски стил.  В света е известно, че любовта на японския стил е насочена към антики от дърво, но да си позволи такъв лукс не може всеки.

При избора на никелирани части за зоната на домовете, трябва да се обърне внимание на факта, че имат матова повърхност. Подът и стените трябва да бъдат с приятно гладка текстура, най-често срещаните текстури в Япония са кедър, оризова хартия, бамбук, ракита, лоза.  Оборудването на малка кухня в японски стил, не бива да пренебрегва идеята за декоративните елементи – красиви чинии, свещници, часовници, кутии за бижута, дървени форми за подправки, черги, изработени от бамбук и слама.

За да направите стаята може да се използва естествени материали като лен, коприна, глина, сезал, стъкло, юта. Всички кухненски прибори не трябва да бъдат оставяни на видно място, а умело да се прибират в шкафове и чекмеджета. Потърсете Хамалски услуги, когато се налагат големи размествания в дома.

Дори и малката кухня може да насърчава продуктивни и приятно готвене. В допълнение към задължителните елементи на мебели. Друга особеност на съвременната японска кухня е най-голям броят на различни домакински уреди, които не само опростява процеса на готвене, но също така контролират свежестта на храната. Купуването на оборудване се съобразява и по дизайн и цвят и трябва задължително да се вписват в цялостната атмосфера на помещението, в източната част на духа.  Ако успеете да постигнете това във вашия дом, ще бъде място на мир и спокойствие. В края на работния ден е точно това, което трябва на повечето от нас!

Scroll to Top