5 ефективни начини да се отървем от хъркането по време на бременност, без лекарства

Хъркането се дължи на движение на въздуха през заболявания на дихателните пътища. Смята се, че на него са изложени много хора, сред които пушачи, алкохолици, по-възрастни хора, лица водещи активен начин на живот, хора с наднормено тегло или респираторни заболявания. Понякога, обаче, хъркане се случва по време на бременност.

Един ефективен метод за справяне с хъркането през нощта е свързан с избор на добрите матраци.

Причини за хъркането по време на бременност

Най-често това се случва при жени, които са бременни и имат леко изразени симптоми. Понякога проблеми с дихателната система или покачването в килограмите през последните месеци оказва натиск върху вътрешните органи, включително и на белите дробове, трахеята. Всичко това нарушава нормалното дишането и бременната жената започва да хърка.

Как се лекува хъркането по време на бременност

Бременните не могат да приемат никакви лекарства, затова е важно да съобразят някои други естествени похвати и техники, че да се избавят от неприятното хъркане. Това може да стане с избор на подходяща ортопедична възглавница, смяна на стар и продънен матрак. Вижте за протектор за матрак.

Можете да опитате да промените позата, на която лежите. Най-малка е вероятността да хъркате, когато сте обърнати на една страна.

Направете експеримент с възглавница – опитайте се да приложите друга или да го премахнете напълно. Лекарите съветват да се легне на една възглавница от раменете. Това също може да помогне.

Преди лягане, можете да използвате специални самозалепващи ленти или клипове. Те са монтирани на носа, разширяват носните пътища, като по този начин се улесни влизането на въздух.

За укрепване на мускулите на ларинкса. Например, да пеете. 20 минути на ден е достатъчно.

Консумирайте по-малко течност за една нощ.

Такива методи ще облекчат състоянието на бременната по време на сън и ще се предотвратят появата на хъркане.

Не забравяйте обаче да направите леглото си удобно през цялата бременност. Това може да стане с качествени матраци.

Scroll to Top