Бързи съвети за чисти прозорци – от бабините диветини до най-високите технологии

Чистите прозорци могат да преобразят облика на интериора във всеки един дом. Ако отдадете значение на повечето светлина в помещенията, това ще се отрази на пространството и ще създаде по-приятна гледка към екстериора. Чистите прозорци ще направят вашия дом да се чувства свеж и обгрижван.

Заменете, освежете, почистете

Въпреки, че понякога е напълно достатъчно и лесно да отстраним замърсяванията и остатъците по стъклата, да накараш всичко у дома блести може да бъде предизвикателство. Ако сте планирали цялостно почистване, ето няколко съвета, за да се уверете, че стъклата завършват с лъскава и безупречна визия всеки път:

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГУМЕНА СТИРКА ЗА ПРОЗОРЕЦА

Използването на правилните инструменти за работа ще ви помогне да получите желания резултат. Има причина, поради която професионални чистачи на прозорците използват професионална техника, за да направят стъклен блясък. Този вид стирка-чистачка има реална издръжливост и е важен за миене на прозорци. Такава трябва да присъства в наличния инструментариум.

НАПРАВЕТЕ СОБСТВЕНОСТТА ПО-ЧИСТА

Някои почистващи средства за прозорци и пластмасова дограма могат да работят добре, но те не може да победят добрия стар разтвор с оцет. Опитайте смес от оцет 50:50 с дестилирана вода, за да се създадете чисто и ясно решение, след това напръскайте и избършете с помощта на вестник или микрофибърен парцал. То може да бъде техника от старата школа, но понякога най-простите идеи са най-добрите. Има причина, оцетът да се ползва с многофункционална роля у дома за много приложения и от години насам.

ИЗПОЛЗВАБЕТО НА САПУН

Запълване на кофата с хубава сапунена вода може да изглежда добра алтернатива и със сигурност ще доведе до по-добро почистване. В действителност, сапунената пяна е отговорна за много от чертите и следите по стъкло. Ако може, избягвайте използването на сапун, а само при нужда с малко топла сапунена вода, за почистване на особено мръсен прозорец. Сведете до минимум всички замърсявания на секундата.

РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАРИ ВЕСТНИЦИ

Фантастичен начин за повторно използване на вестници е като ги използвате за почистване на прозорци. Това е една от тези бабини деветини, които са издържали изпитанието на времето – защото той наистина не работи. Когато вестникът се намокри, мастилото ще се прехвърли върху ръцете ви, обаче стъклото ще остане хубаво и чисто, наред с това, че ще изсъхне, без никакви петна.

Опитайте някои от тези съвети, за себе си и да се насладите на скоростно почистване на прозорци и врати!

Scroll to Top