Часовата разлика и как да се справим

полети, самолетиСъществуват множество концепции разработени в полза на пътуващите със самолет. Справяне с часовата разлика по време на полет е един от най-деликатните моменти, който изисква своето внимание. Ето и някои от най-новите открития, които работят в полза при покупка на авиобилет и справяне с часовата разлика:

Няколко смартфон приложения са разработени по начин, че да помогнат на пътници да се борят с часовата разлика. Въведете информация за полета си в тях и те ще се създадат предлагам график за това кога да спите, да се храните или да вземете мелатонин, за да се подготвите за промяната на времето. И двете приложения са на разположение за iPhone и Android.

Диетичните формули

Така наречената „диета часовата разлика“, редува пируване и глад в продължение на три дни. Тя довежда до полет на дълги разстояния и е много популярна от преди няколко години. Военните тествали тази диетата и заключи, че основно е двуетажна. Независимо от това, Роналд и Нанси Рейгън използвали по време на посещението в Белия дом дни, на някои пътници. Ако искате да изпробвате сами, проверете предварително подобна диета.

Ограничаване на диетата с храни, които са лесно смилаеми, като тези, които са относително с високо съдържание на фибри, кара хората да стоят по-дълго будни, за да получи тялото необходимото, съобразно локалната часова зона. До известна степен кофеинът може да бъде полезен, но не бива да се прекалява.

По време на полета, най-ефективният начин за борба с часовата разлика е като останете хидратирани чрез пиене на много безалкохолни, без кофеин течности. Не се страхувайте да поискате от стюардесата допълнителна вода. Купете си такава.

Ставайте от мястото си на редовни интервали и се раздвижете. Също така може да правите упражнения, като пръстите рейзове, изометрични упражнения, стомашни коремни преси и свиване в рамото. Това поддържа кръвната да тече и предпазва от обединяване на крайниците, които са често срещано явление кабини под налягане.

Други съвети: Ставайте да измиете лицето си, да си миете зъбите или просто да стоите в продължение на няколко минути. Носете широко облекло, което диша. Носете врата възглавница, маска за очи, тапи за уши или шум изолиращи слушалки – те могат да бъдат безценни.

За да ви помогне да получите повече почивка по време на полет, вижте и някои съвети за това, как да спите на самолети.

Scroll to Top