Как да използвате Facebook за насърчаване на бизнес

Една от най-нашумелите социални медии Facebook има свои изисквания и може да е от полза за наърчаване на бизнеса. Ето как да стане направа на сайт:

1 Разберете, дали вашите клиенти във Фейсбук ви очакват и дали ще намерят бизнес ви там. Ако се сблъскате с всякакъв вид потребителите, много от тях ще искат да поддържат връзка помежду си именно във Фейсбук.

2 Регистрирайте се за безплатна сметка. Започване с Facebook е бързо и лесно. Не е задължително да имате лична страница, за да създадете бизнес страница, това ще е добър начин за привличане на трафик към вашия бизнес страница.

3 Вземете вдъхновение и съвети от специалисти за това как да създадете Facebook бизнес страница. Той има много полезни казуси с участието на предприятия от всички форми и размери.

4 Кажете на хората на Facebook кой сте. Използвайте други социални мрежи, като Twitter, за да пускате линкове към вашата Facebook страница, сложи подробности за него на своя уебсайт и всичката маркетингова литература, нека включва линк под имейл подписа.

5 Възползвайте се максимално от вашия профил . Включват подходящи изображения, линк към вашия сайт, преглед на вашата фирма и описание на вашия продукт или услуга. Разберете повече за seo оптимизация на сайт.

6 Използвайте ключови думи във вашия профил и мнения, че хората са най-склонни да търсят връзка с вашия продукт, така че вашата страница да се появява на видно място в резултатите от търсенето. Ключово предимство от наличието на Facebook страница за вашия бизнес е, че клиентите ще могат да ви намерят по-лесно през своите мобилни устройства.

7 Съдържание и постове – повечето хората обикновено се радват на Facebook. Снимките, по-специално, са склонни да привличат най-много харесвания, акции и коментари. Според Facebook, изображенията се падат 75% от съдържанието, публикувано от марки. Съдържанието, което публикувате трябва да покаже човешката страна на бизнеса, но се уверете, че тя е в съответствие с вашите ценности на марка и не вреди на репутацията ви.

8 Използвайте реклама да достигнете до определени групи от хора. Facebook ви позволява да насочвате рекламите въз основа на всичко от местоположението и демографски данни, до интереси или дори комбинация от тях.

9 Ангажирайте се със своите последователи. Facebook потребителите обичат да говорят за реални хора и да споделят новини и мнения. Отговори на въпроси и отговори на коментари, включително и всички оплаквания могат да осигурят мощно одобрение за вашия бизнес.

10 Директни хората към собствения сайт или блог от вашия Facebook страница. Определете RSS емисията на блога, така че можете автоматично да публикувате откъси от вашата Facebook страница, за да се насърчите последователи да посещават вашия сайт.

11 Наградете вашите Facebook последователи чрез провеждане на конкурси или предоставянето на ексклузивни оферти. Много хора използват Facebook, за да намират специални оферти, които не са на разположение на друго място.

12 Мярката – не забравяйте това, а за да е по-забележителна използвайте професионалисти за изграждане на лого и уебсайт. Вижте още за изработка на онлайн магазин. Така ще сте на една ръка разстояние от вашите цели.

Scroll to Top