Линолеум в кухнята

Балатумът, известен като линолеум е достъпен, издръжлив, лесен за почистване и се предлага в цветовете на дъгата.

Линолеумът е добър избор за кухня. Често в сравнение с винил, той е по-траен, а повърхността е чудесно за заети пространства. Той издържа на голям трафик, вода, топлина и надраскване. Балатумът в своята същност е антибактериален и антистатичен, което го прави хигиенична и лесна за почистване подова настилка. Помислете и за естествен паркет Декинг.

Голям плюс за запалените готвачи е, че линолеум подове е мек и удобен за краката.

Какво трябва да знаете

Балатумът е произведен от естествени материали, включително и ленено масло, смола, дървесно брашно, варовик и пигменти.

Балатумът е издръжлив на тежък трафик и разливи.

Как да почистите: Избършете разлив веднага, но дори малко да застои няма да е проблем и няма да увреди вътрешността, както това се случва при много други подови настилки – паркет, ламинат и пр.

Ежеседмичното почистване трябва да става с прахосмукачка или метла, моп или кърпа. Ако по балатума се появят жълти петна, трябва да се замени. Това най-често е в резултат на деформиране на ленените частици в него.

Съображения при избора балатум

Линолеум се предлага в няколко форми:

Балатумът се предлага в голямо разнообразие. Може да имитира килими, камък, дърво и пр. Той може да бъде елегантен и траен.

Идва в различни размери и може да се организира в почти всеки дизайн, смес и акценти.

Предлага се в интересни дизайни и лесно се смесва.

Линолеум идва в най-различни цветове от земни неутрални до ярки червени, зелени, жълти, сини и лилави. Цветът не е просто покритие, но минава през целия път.

Линолеумът може да се смесва с много други проекти.

Балатум е излязъл от мода, за дълго време, но това негово завръщане днес се дължи на неговите екологични и здравето качества. Балатумът е направен от естествени материали, включително и ленено масло, дървесни смоли, брашно и пигменти. Той е био разградим за рециклиране. Повърхността на балатума отблъсква прах и мръсотия, което го прави и хипоалергенен.

Изолация. С правилното подготвяне и избягване на най-често допускани грешки, на линолеумът може да бъде инсталиран върху почти всяка плоска, суха и чиста повърхност. В повечето случаи, един шперплат за подложка е достатъчен, че да се постигнат най-добри резултати.

Scroll to Top