Градски хотел в София

Интересно е как звучи градски хотел в София. Повечето читатели сега ще кажат, че всички типово хотели са градски, щом предлагат места за настаняване в столицата, но нека се спрем на някои неща, за да аргументираме твърдението си.

За постигане на градски условия на хотел в София се цели привличане на международни оператори, а това от своя страна би следвало да допринесе за повишаване нивата на обслужване.

В различните проучвания и статистики на бизнес консултанти в столицата се установи, че функциониращи са едва 5500 стаи, които са разположени в хотели с 3, 4 и 5 звезди и с капацитет от над 50 броя стаи. Така например в съседката ни и конкретно в Букурещ за един хотел изискванията са 2 пъти по-големи.

В Европа са приети едни стандарти за категоризация на хотелите, които за жалост не се връзват с голяма част от софийските хотели.

Според прочувания от международни федерации за проверка на хотелите в света, бе установено още и че всеки два от 6 хотела в София, носещи славата на най-грандиозни и луксозни такива, притежават нужните качества, за да бъдат класифицирани като такива. На база сравнителната характеристика, беше установено, че спирайки се на цените на хотел в София с най-висок ранг и сравнен с хотел от Централна и Източна Европа, нашите държат значително по-ниски цени и отстъпват много на чуждестранните си конкуренти.

Мненията на специалисти в бранша за пореден път доказват, че за подобряване нивата на хотел в София, а и за цялата страна е нужно да се обърне по-специално внимание на обслужването, като най-важен актив на всеки хотел, който служи за привличане на лоялни клиенти.

Според организацията за проверка състоянието на хотели в различни страни, градски хотел в София има още широко поле за изяви и развитие, а всичко това предполага възможности главно и единствено за хотели в центъра на столицата.

Хотели, които разполагат над 100 стаи, успешно имат възможност да привлекат международни оператори. Това обаче е трудно да се каже са семейни хотели и тези с доста по-малък капацитет.

За инвестиция в тях нещата стоят и по различен начин, въпреки, че с въпроси финансиранията са уредени на 50%.

Хотели в България, които предлагат „ол инклузив“ са с по четири и с по пет звезди и разполагат с басейн, който е безплатна част за гостите, наред с чадъри и шезлонги около него. Някои хотели разполагат със собствена част от плажната ивица, а там напитки, десерти и снаксове са безплатни. Хотели на система ол инклузив включва три основни хранения на шведска маса, български алкохолни и безалкохолни напитки по всяко време на деня, между хранения като сандвичи, сладоледи, сладки десерти други. Комплексното обслужване на ол инклузив се получава при заплащане на целия пакет от услуги предварително.

Scroll to Top