Градски хотел в София

Интересно е как звучи градски хотел в София. Повечето читатели сега ще кажат, че всички типово хотели са градски, щом предлагат места за настаняване в столицата, но нека се спрем на някои неща, за да аргументираме твърдението си.

За постигане на градски условия на хотел в София се цели привличане на международни оператори, а това от своя страна би следвало да допринесе за повишаване нивата на обслужване.

В различните проучвания и статистики на бизнес консултанти в столицата се установи, че функциониращи са едва 5500 стаи, които са разположени в хотели с 3, 4 и 5 звезди и с капацитет от над 50 броя стаи. Така например в съседката ни и конкретно в Букурещ за един хотел изискванията са 2 пъти по-големи.

В Европа са приети едни стандарти за категоризация на хотелите, които за жалост не се връзват с голяма част от софийските хотели.

Според прочувания от международни федерации за проверка на хотелите в света, бе установено още и че всеки два от 6 хотела в София, носещи славата на най-грандиозни и луксозни такива, притежават нужните качества, за да бъдат класифицирани като такива. На база сравнителната характеристика, беше установено, че спирайки се на цените на хотел в София с най-висок ранг и сравнен с хотел от Централна и Източна Европа, нашите държат значително по-ниски цени и отстъпват много на чуждестранните си конкуренти.

Мненията на специалисти в бранша за пореден път доказват, че за подобряване нивата на хотел в София, а и за цялата страна е нужно да се обърне по-специално внимание на обслужването, като най-важен актив на всеки хотел, който служи за привличане на лоялни клиенти.

Според организацията за проверка състоянието на хотели в различни страни, градски хотел в София има още широко поле за изяви и развитие, а всичко това предполага възможности главно и единствено за хотели в центъра на столицата.

Хотели, които разполагат над 100 стаи, успешно имат възможност да привлекат международни оператори. Това обаче е трудно да се каже са семейни хотели и тези с доста по-малък капацитет.

За инвестиция в тях нещата стоят и по различен начин, въпреки, че с въпроси финансиранията са уредени на 50%.

Хотели в България, които предлагат „ол инклузив“ са с по четири и с по пет звезди и разполагат с басейн, който е безплатна част за гостите, наред с чадъри и шезлонги около него. Някои хотели разполагат със собствена част от плажната ивица, а там напитки, десерти и снаксове са безплатни. Хотели на система ол инклузив включва три основни хранения на шведска маса, български алкохолни и безалкохолни напитки по всяко време на деня, между хранения като сандвичи, сладоледи, сладки десерти други. Комплексното обслужване на ол инклузив се получава при заплащане на целия пакет от услуги предварително.