Топ съвети и трикове за украса на хол

След десет или може би повече от десет години, холът, в който сте живели е споходен от неизбежен момент. И той, както целият ви дом се нуждае от актуализация.

Може да сте избирали с мерак и любов всичко за хола, но е време да помислите за нещо по-ново, модерно и актуално.

Ясна пътна карта

Когато декорирате хол е важен организиран подход. С ясен план се извървява по-лесно дългият път. Това са някои въпроси, които определено трябва да имат отговор, преди да запретнете ръкави:

Какъв интериорен стил предпочитате?

Вдъхновете се от интернет.

Каква е достъпна повърхността? Какви са вашите възможности на помещение?

Как интензивно експлоатирате пространството? Подобно търсене е от особено значение за избора на вашата подова настилка.

Какво ще кажете за светлината?

Тези фактори определят разположението на вашия хол. Макар, че дневната светлина е предимство, когато сте около масата, но за вечерите и пред телевизора ще се нуждаете от постоянна. Изберете добре осветителните тела.

Килимът може да изглежда добре в областта, където диван, фотьойли и маса се съчетават, но  ако пак искате да изключително твърда и ниска настилки, то винил или ламинат са идеални в случая.

Не забравяйте вашия личен стил!

Независимо дали ще изберете класически, модерен или ретро стил в хола, без лично участие, всеки стил  трябва да е до известна степен „стерилен“. Направете интериора като от списание за интериорен дизайн? Вашият дом и вашия хол, трябва да имат особено приятен, личен и уникален външен вид.

Добавете несериозен цвят, оригинална снимка на стената, уникален дизайн  на кресло. С всичко това може да добавите уютна стая, която да ползвате с удоволствие.

Каква подова настилка за хол да избирате?

За избора на подова настилка в хола, можете да се вземат предвид три елемента:

Външен вид и стил;

Трайност и устойчивост на износване;

Срок на експлоатация.

Паркетът и ламинатът са класически, модерни и са за съвременните интериори. Те създават по-топло усещане от керамични плочки и са също толкова твърди. Освен, че ламинатът лесно да се поддържа, винилът също е опция за хола. Той дава възможност да се определи външния вид на фона на всички възможни видове и проекти: от абстрактни модели на дърво до автентичен стил!

Scroll to Top